wrapper

Флеш вести

Петок, 10 Февруари 2017 20:50

Ексклузивно од Мелбурн - Горно Лакочереецот Зоран Димоски одгледа краставица за паметење

Со семе од Горно Лакочереј Охрид, Македонија во Мелбурн нашиот сограѓанин Зоран Димоски одгледал краставица долга скоро еден метар, поточно 94 сантиметри.

Вака денес ни се пофали лакочереецот Зоран Димоски на социјалните мрежи и ни нуди доказ и вели дека дефинитивно ова е најдолгата краставица во историјата. Зоран Димоски покрај големата успешност со својот бизнис во Австралија сега е многу горд со семето Лакочерејско.

Браво за Зоки се надеваме ние од екипата на Радио Илинден,Мелбурн ќе учествуваме во јадењето салата од оваа историска краставица а Зоки ќе биде голем домакин како и секогаш.