wrapper

Флеш вести

Петок, 24 Февруари 2017 19:23

СКЕЛЕТ НА ЏИН ПРОНАЈДЕН ВО АВСТРАЛИЈА

Се пишуваат нови страници во светската палеонтологија. Скелет на вистински џин е пронајден неодамна во националниот парк ката Тјута во Австралија.  

.

Станува збор за остатоци од човек висок безмалку 5,5 метри а го открил тим археолози од универзитетот во Аделаида. Веста ја објави австралискиот весник Аделајд Хералд соопштувајќи дека остатоците се пронајдени во близина на разурнатини на древна мегалитска цивилизација.