wrapper

Флеш вести

Четврток, 16 Март 2017 20:19

Мелбурн- Аирлија нека е, за арно да е,почнаја да фрчат тупаници и во Австралија...

Работата е Господ да чува и брани опрости им' Господе незнаат што прават и ваму и таму, и во Македонија, и во Австралија.

Како што извести веб порталот ,,Фаланга" во Шопинг центарот во Епинг каде секојдневно се збираат на кафе сите Македонци бадијалџии и пензионери и секојдневно бистрат политика и поголеми политичари се и од политичарите секојдневните караници и расправии се заменале со тупаници.

Хероите на денот кој вербално почнале меѓусебе да се напаѓаат биле Стево Ѓ. и Цане Б (Мариовецот). Иако обезбедувањето малку ја смирило ситуацијата сепак не било доволно па интерверилала Викториската полиција.

Кавгата избегала од контрола кога почнале расправиите за предтседателот Ѓорге Иванов... Е Македонче дали знаеш од давни времина за кого се бориш и работиш

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на