wrapper

Флеш вести

Понеделник, 20 Февруари 2017 19:41

И денеска нема да сообраќаат возовите, железничарите го продолжуваат штрајкот

Вработените во Македонски железници – Транспорт и МЖ – Инфраструктура и денеска ќе штрајкуваат поради две неисплатени плати. Возовите и денеска нема да сообраќаат.

 

Од Македонски железници инофмираат дека денеска ќе почнат преговори со сидникатот за исплата на заостанатите плати за декември и јануари.

Претставници на синдикатот велат дека сѐ додека не се исплатат во целост заостанатите плати, штрајкот нема да прекине. Во штрајк се околу 2.600 вработени.