wrapper

Флеш вести

Љушев беше на чело на Вип од самиот почеток на нивниот бизнис во Македонија пред речиси десет години, а Ковачевски долго време е на високи позиции во маркетинг и комуникации во Македонски телеком. 

На листата се наоѓаат речиси 5.000 трговски друштва, јавни претпријатија и физички лица.

Oд 1 јануари 2017 година започнува примената на нови мерки што ќе предизвика зголемување на даноците и акцизите на горива, цигари, кафе, телефони.

Мислам дека не постои никаков простор за најмала загриженост, додаде Пешевски.

Парите ќе се враќаат во период од шест месеци , една и две години.

Директорот на компанијата Васко Скендеровски најави дека ќе се сретне со синдикатот.

Неодамна, од презентираните прислушувани разговори кои ги објави СДСМ, јавноста имаше можност да слушне како и владини функционери зборуваат за рекетот кој го вршат нивни соработници.

Привилегиите по разни основи за пензионерите можеби се оправдани, но финансиски се неодржливи. Дупката во Фондот за ПИОМ станува се` подлабока но проблемот е што власта останува комотна.

Поранешниот премиер зад себе остава долг цех. Реализацијата на она што вистински се ветуваше е скромна, но цената која ќе ја платат граѓаните е прескапа, предупредуваат упатените.

На оризовите полиња на Институтот за ориз во Кочани денеска беше демонстрирана рачна жетва на ориз и вршидба на оризова арпа на гумно со ѕевгар

Страница 8 од 21

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на