wrapper

Флеш вести

оветите на претприемачи кои се испробале на бојното поле се посебна приказна. Извршните директори на компании поминале низ тоа што го поминувате вие и кога ќе ви дадат некој совет ќе можете да го примените во реалниот живот

Само во 2015 година, над 24 илјади македонски државјани ја напуштиле својата татковина во потрага по подобар живот во Германија. Од нив, 12 илјади останале. Бројката на доселеници се приближува до рекордни 100 илјади.

НБРМ најави корекција на предвидувањата за економски раст.

Понеделник, 10 Октомври 2016 22:19

Дали парите ги расипуваат луѓето?

Истражувањето покажува дека дури и привременото богатство може да доведе до тоа луѓето да почнат повеќе да размислуваат за себе, а помалку за другите

ММФ пресмета дека вкупниот долг изнесува 152.000 милијарди долари или 225 отсто од глобалниот БДП.

АД „Електрани на Македонија“ склучи договор со швајцарската консултантска компанија „АФ консалт“ во износ од 88.626 евра за изработка на нацрт на студија за исплатливост на енергетскиот проект „Вардарска долина“.

Според новите проекции, догодина нивото на капиталните, односно државните инвестиции е проектирано на 432 милиони евра.

Quora е платформа за споделување на знаење каде релевантни прашања се одговараат од луѓе што имале соодветно искуство. За прашањето „Како да се стане трговец со осигурувања?“ еден одговор гласи „... Да се биде паметен и добар во работа под притисок, да биде брз при вербално изразување, сигурен во убедувањата, но со тактики кои може да се променат под неочекувани околности и од внатре да се ужива ризикот, па дури и да се прават и паметни и глупави зделки само за да се држи ритам.“

На Македонија и е неопходна власт којашто ќе работи домаќински, смета Наумов.

Работник со просечна плата не треба да јаде леб за да може за 44  години да успее да купи стан од 60 квадрати.

 

Страница 9 од 21

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на