wrapper

Флеш вести

Среда, 26 Април 2017 19:02

Според пензиониран генерал на ЈНА, Бункерот во Јасен се затвора и од надвор

Информациите дека Иванов мисли да апси и да команда од бункерот на ЈНА во Јасен оваа недела е главна весто во некои медиуми.

Пензиониран генерал од ЈНА тврди дека областа околу бункерот не е разминирана и е минирана со пластичен експлозив во 1988 година.

Овој експлозив од 800 килограми може да го блокира не само приодот туку и бункерот на неодредено време и да неможе да се отвори најмалку 1 месец иако би работела голема механизација за тоа.

Сите пристапи се минирани со пластичен експлозив да неможе да биде откриен со детектори. Посебно што карпите околу бункерот се подкопани и во нив каде што лежат е поставен експлозивот.Експлозивот е набавен од САД во доцните осумдесети години и било тешко да се открие со тогашните детектори за експлозив од СССР.

Дел на пензионираните офицери кои биле задолжени за Јасен ја знаат ова тајна тврди за Публика пензиониран генерал кој живее во Белград.20170425081318

 
СПОДЕЛИ 
Facebook
 
Twitter
 

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на