wrapper

Флеш вести

Понеделник, 13 Март 2017 07:01

Епохалното откритие кое ќе го промени светот: ЧОВЕЧКИ збор може да оживее мртовец!?

Научниците се уверени дека овие експерименти ја докажуваат матерјалноста на човековите мисли и чуства, и нивната неверојатна способност да се спротистават на золото, смртта и насилството.

Научниците успеале да докажат дека зборот ги оживува мртвите клетки! Во текот на истражувањето, научниците беа изненадени колку голема енергија поседува зборот. Исто така ги вчудоневиди и неверојатниот експеримент за влијанието на мислите врз суровоста на насилството.

Како успеале да го откријат ова?

Да почнеме од почеток. Уште во 1949 година истражувачите Енрико Ферми, Улам и Паста истражувале нереални – осцилаторни системи чии својства зависат од процесот кој се случува во нив.

Овие системи под одредени состојби се однесувале необично. Истражувањата покажале дека меморијата на системот се зголемува во услови кога нешто дејствува врз нив, а податоците во нив се чуваат долго време.

Типичен пример – молекулот на ДНК има меморија да чува информации за организмот. Уште тогаш научниците се запрашале како е возможно молекул кој нема структура како мозокот и нема нервен систем може да има меморија која е подобра од било кој современ компјутер. Подоцна научниците го открија мистериозниот солитон.

СОЛИТОНИ

Солитон е структурен стабилен бран кој се наоѓа во нелинеарен систем. Изненадувањата на научниците немаа крај кога дознале дека овие бранови се однесуваат како рационални суштества. После 40 години научниците успеаа да направат напредок во овие истражувања. Суштината на експериментот е следна – со помош на специјални инструменти, научниците успеаа да го пратат патот на тие бранови кон синџирот на ДНК.

Како што се приближува бранот тој во потполност ги чита информациите. Тоа може да го споредиме со човек кој чита книга, само што бранот е сто пати попрецизен. Во текот на сите истражувања се појавува едно исто прашање: Зошто солитоните се однесуваат така и кој им дава таква наредба?

Научниците ги продолжија своите истражувања во институтот РАН (руска академија на науките). Се обидоа да делуваат на солитоните со човековиот збор кој е носител на информација. Она што го воочиле научниците ги надмина сите очекувања – под влијание на зборот солитоните оживеаа.

Истражувачите одат чекор понатаму – ги фокусираат брановите на зрно пченица кое предходно го озрачиле до степен на уништување на ДНК синџирите, а клетките станале животно неспособни. После третманот врз семето тоа започнало да пушта `ртулци. Кога го ставиле под микроскоп забележале дека ДНК –та  која беше уништена од зрачење е обновена.

Се заклучува дека човечкиот збор може да оживее мртви клетки, односно под влијание на зборови солитони ја совладуваат силата на животот.

Овие резултати се потврдени на повеќе наврати од страна на истражувачи на повеќе земји како што се Британија, Франција и Америка. Научниците развиле посебен програм во кој човечкиот збор се трансформира во вибрација и се запишувала на бранови од солитони со кој потоа делувале на ДНК од растенија.

Како резултат на тоа значително се забрзлал растот и квалитетот на растенијата. Експерименти се правени и на животни, а после третманот им се подобрил крвниот притисок, се избалансирал пулсот  и се подобриле животните индикатори.

Истражувања не застанале тука.

Заедно со колегите од истражувачките институции во САД и Индија спроведени се експерименти за дејството на човековите мисли на состојбата на нашата планета. Експериментите се изведени повеќе пати, а во последниот експеримент учествувале од 60 до 100 илјади луѓе.

Ова е навистина голем број на луѓе. Главен и неопходен услов за спроведување на експериментот е присуството на луѓе со позитивни мисли. Затоа луѓето се собирале во групи и ги насочувале своите позитивни мисли на одредени делови од планетата. Во тоа време мислите биле насочувани кон главниот град на Ирак – Багдат, место каде што се водеа крвави борби.

За време на експериментот борбите нагло престанаа на неколку дена, исто така за време на експериментот значително се намалила и стапката на криминал во градот! Процесто на дејствување со позитивни мисли ги фокусираа научните инструменти кои регистрираа силен проток на позитивна енергија.

Научниците се уверени дека овие експерименти докажуваат матерјалност на човечките мисли и чувства и нивната неверојатна способност за спротиставување на злото, смрта и насилството. По кој знае кој пат научните умови благодарение на своите чисти мисли и тенденции научно ја потврдија древната вистина – човечката мисла може да создава и да уништува.

Изборот е во самиот човек, бидејќи од насочувањето на нивното внимание зависи дали човекот создава или негативно влијае врз животната средина и врз себе. Човечкиот живот – тоа е постојан избор кој може да се научи да се прави свесно и правилно.

Грег Braden - Влијанието на пророкот Исаија,

„Еден од клучните моменти во разбирањето на влијанието на пророкот Исаија во античкиот принцип кој ни кажува дека се во светот околу нас огледално се одразува на нашата состојба и поглед кон светот кој сме го формирале во согласност со нашите ставови и верувања. Нашта злоба, завист, мрза како и љубов, добрина и простување кои се постојано присутни во нашата душа, огледално го одржуваат квалитетот на светот кој не опкружува.

Нашата клима, сите видови на промени кои се случуваат на површината на земјата дури и социјалните и политички услови за живот, од оваа гледна точка се еден вид индикатори – бумеранг на она што сме ние внатрешно.

 

 

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на