wrapper

Флеш вести

Понеделник, 10 Април 2017 06:28

ЗОШТО АМИШИТЕ НЕ СЕ РАЗБОЛУВААТ ОД РАК !?

По најновите истражувања од тим на истражувачи од Охајо Центарот во Америка е објавено дека Амишите не се разболуваат од рак, и тоа им ја дава титулата на нај здрави во Америка.

Тимот од истражувачи сакале да дознаат колку повеќе се загрозени од рак, поради фактот дека не се лечел Амиш од рак. Но тоа што го увиделе е шокантно.

Амишите имаат многу пониска стапка на заболени од рак. Речиси и тие кои го имаат знаат како да го третираат. Поради тоа истражувачите сакале да погледнат од близу за лајфстајлот на Амишите.

Амишите не пушат, не пијат алкохол. Се чуваат до брак и не менуваат партнери. Се докажало дека ваквиот пристап кон животот ги лимитира канцерогените клетки.

Амишите работат на фарма, се занимаваат со сточарство, полјоделство, земјоделство, градежништво. Тоа што работат интензивно ги одржува во форма и во добро здравје. Одгледуваат сами свежо овошје, зеленчук, месо и млечни производи со органска техника и методи, што значи се хранат органски. Повеќето работат и во градежништво каде создаваат мебел, ентериер, живеалишта. Ваквиот придонес во општеството се покажал како награда за нивното беспрекорно здравје.

За споредба во Америка, останатите може да сонуваат за вакво здравје и живот. Седењето во канцеларија и одела, менување на партнери, генетско-модифицирана ѓубре од храна, труење со медицинско-фармацевтски производи со цел да се регулира био-ритамот кој се менува од час во час.  Повеќе од јасно е кој лајфстајл е далеку подобар и здрав.

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на