wrapper

Флеш вести

Четврток, 27 Април 2017 22:51

Раното станување лошо за здравјето на тинејџерите

Секој родител кој наутро морал да го буди за на училиште својот тинејџер, ја знае големината на проблемот поради кој се прават бројни истражувања

Американската академија за медицина на сонот (ASSM) препорачала дека часовите за средношколците не би требало да почнуваат пред 8 и 30 наутро за да можат децата доволно да се наспијат во текот на работната недела.

Поместувањето на часовите би ја намалило забавеноста, би го подобрило вниманието на часовите и би довело до сеопшто зголемување на енергијата и до подобра здравствена состојба, сметаат стручњаците.

Прочитајте повеќе тука.

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на