wrapper

Флеш вести

Четврток, 16 Април 2015 17:44

Мерси Љубчо

И така лека полека, се расветлува една од најголемите политички гротески изведена пред десетина години во хотелот Панорама, во сценариo на Љубчо Георгиевски и Никола Груевски со наслов „Нож во грб„

НАШИТЕ ПОЗНАТИ ПРЕДЦИ ВО СЕКАВАЊАТА НА НИВНИТЕ ПОТОМЦИ: СПОМЕНИ НА МИШЕ КАРЕВ, ВНУК НА НИКОЛА КАРЕВ.

орниот факт ги прави смешни разните Димитровци и Каракачановци, Самарасчиња и Папуљасчиња.

Срамота, Русјаков! Се замислуваш поетска величина како да си Љубчо Георгиевски. Башка одлепуваш, почнуваш да зборуваш во трето лице како Заев. Ако продолжиш вака, ни европски олеснувачи не ти помагаат. Наместо да се фатиш за работа како Груевски и да покажеш како се сака Македонија.

Вторник, 24 Март 2015 20:54

Лов на вештерки

Дотаму стигнавме, што и оние кои сакаат да бидат свои во овој период треба да бидат нападнати, жигосани, осудени по име и презиме, затоа што се "тајни" поддржувачи на едните или другите.

Понеделник, 23 Март 2015 03:07

Помрачени во умот

Колумннава е инспирирана од неколку написи по социјалните мрежи во кои се тврди дека неутралните во политичкава ситуација, оние што не ги сакаат ниту едните ниту другите, да ти биле најопасни, демек немале став, а таквите, ете, многу се пострашни од политичкиот опонент, па затоа требало први да бидат истребени. Ма, прочитав и убиени дури.

Страница 3 од 3

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на